Piec konwekcyjno - parowy elektryczny SCC 61 E

  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Rational
  • Czas realizacji: od 5 do 14 dni od zamówienia
  • szt.
  • Cena brutto: 35 387,10 zł 41 100,00 zł 28 770,00 zł

Piec konwekcyjno - parowy elektryczny SCC 61 E Rational

Piec konwekcyjno - parowy elektryczny SCC 61 E

Oznaczenie
• Urządzenie kuchenne do automatycznego przyrządzania (tryb automatyczny) mięsa, drobiu, ryby, dodatków/warzyw, potraw z jajek/deserów, wypieków oraz automatycznego Finishing®. Z inteligentnym systemem, optymalizującym przyrządzanie załadunków mieszanych w produkcji oraz w á la carte, oraz w pełni automatycznym systemem czyszcząco-pielęgnującym.
• Zawiera piec konwekcyjno-parowy (tryb pracy konwekcyjno-parowy) zgodny z DIN 18866 do większości stosowanych w profesjonalnych kuchniach metod gotowania z zastosowaniem do wyboru pary wodnej i gorącego powietrza, pojedynczo, po kolei lub w kombinacji.


Bezpieczeństwo pracy
• Tabletki czyszczące i pielęgnacyjne (twarde) dla optymalnego bezpieczeństwa pracy
• Transfer danych HACCP/aktualizacje oprogramowania za pośrednictwem zintegrowanego złącza Ethernet lub USB
• Ogranicznik temperatury dla generatora pary i gorącego powietrza
• Urządzenie dopuszczone do pracy bez nadzoru zgodnie z VDE
• Maksymalna wysokość najwyższej półki 1,60 m w przypadku korzystania z oryginalnej szafki
• Zintegrowany hamulec wirnika wentylatora
• Klamka zamykająca z funkcją zamykania zarówno przy wychyleniu jej w prawo jak i w lewo i funkcją zamykania poprzez zatrzaśnięcie drzwi


Obsługa
• Sterowanie urządzeniem za pomocą oprogramowania i mobilnej aplikacji
• iCC-Cockpit – graficzny podgląd aktualnego klimatu w komorze, przewidywanego przebiegu przyrządzania potraw, możliwość spojrzenia wstecz i wprzód oraz opcje na koniec procesu przyrządzania
• iCC-Messenger – informuje o aktualnym, automatycznym dostosowaniu procesu przyrządzania potraw
• iCC-Monitor – przegląd wszystkich automatycznych dostosowaniach procesu przyrządzania potraw
• 9 samodzielnie konfigurowalny, dostosowany do użytkownika wyświetlacz obsługi (obrazy teksty itd.)
• Tryb nagrywania – ustalenie idealnego, sterowanego temperaturą rdzenia procesu przyrządzania potraw dla skalibrowanych produktów do późniejszego zastosowania bez czujnika temperatury rdzenia z automatycznym uwzględnieniem wielkości załadunku
• Obsługa "ucząca się" - dostosowuje się samodzielnie do sposobu obsługi
• Kolorowy wyświetlacz TFT 8,5" i ekran dotykowy z intuicyjną symboliką do maksymalnie prostej obsługi
• Sterowanie kilkoma urządzeniami za pośrednictwem ekranu jednego urządzenia (urządzenia muszą być podłączone do jednej sieci)
• Instrukcja obsługi i użytkowania wyświetlane na wyświetlaczu urządzenia w zależności od podejmowanych działań


Czyszczenie, pielęgnacja i bezpieczeństwo pracy
• Niezależny od ciśnienia wody w sieci, automatyczny system myjąco-pielęgnacyjny komory i generatora pary
• 7 poziomów czyszczenia do czyszczenia i pielęgnacji bez nadzoru, także w nocy
• Automatyczne mycie i odkamienianie generatora pary
• Automatyczne wezwanie do czyszczenia z informacją o rodzaju mycia i ilości chemii w zależności od stopnia zabrudzenia
• Wyświetlanie na wyświetlaczu stanu zabrudzenia i pielęgnacji
• System diagnostyczny z automatycznym pokazywaniem komunikatów serwisowych
• Funkcja autotestu do aktywnej kontroli działania urządzenia


Wyposażenie
• Drzwi urządzenia z wentylowaną potrójną szybą i dwoma odchylanymi szybami wewnętrznymi (łatwe czyszczenie) z powłoką odbijającą ciepło
• Diody LED oświetlające komorę i załadunek – energooszczędne, wytrzymałe i niewymagające intensywnej konserwacji
• Optyczna sygnalizacja załadunków
• 6-punktowy czujnik temperatury rdzenia z automatyczną korekcją błędu przy błędnym wkłuciu przyrządem do pozycjonowania czujnika
• Zarządzanie klimatem - pomiar, ustawianie i regulacja wilgotności z dokładnością do 1%. Faktyczna wilgotność w komorze może być ustawiana i pokazywana na wyświetlaczu.
• Pamięć minimum 1200 programów gotowania po 12 etapów każdy
• 3-stopniowa regulacja nawilżania przy 30-260°C w trybie pracy „gorące powietrze” oraz w trybie kombinacja pary i gorącego powietrza”
• Zintegrowane łącze Ethernet i USB
• Wysokowydajny generator pary z automatycznym odkamienianiem
• Dynamiczna cyrkulacja powietrza w komorze dzięki zmianom kierunku obrotu wentylatora; 5 prędkości wentylatora z możliwością zaprogramowania
• Zintegrowany, nie wymagający konserwacji system odprowadzania tłuszczu, bez filtra
• Eksploatacja bez instalacji do zmiękczania wody i dodatkowego odkamieniania
• Osobne zawory magnetyczne do wody zwykłej i zmiękczonej
• Funkcja cool-down do szybkiego schładzania komory urządzenia za pomocą wirnika wentylatora
• Automatyczne dostosowanie do miejsca instalacji (wysokości, klimatu itd.)
• Zdejmowane, wychylane stelaże zawieszane (odstęp prowadnic 68 mm)
• Materiał wewnętrzny i zewnętrzny stal szlachetna 304 (DIN 1.4301)
• Zawiera automatyczny spryskiwacz ręczny
• Stałe przyłącze odpływowe wg SVGW dopuszczalne
• Zgodne z zapotrzebowaniem doprowadzanie ciepła
• Wzdłużny układ prowadnic odpowiedni dla pojemników GN 1/1, 1/2, 2/3, 1/3, 2/8
• 5 poziomów garowania, programowane
• Programowanie automatycznego startu urządzenia z uwzględnieniem daty i czasu
• sygnalizacja za pomocą oświetlenia

 

Jak dopasować przyłącza do pieca - kliknij

 

Specyfikacja: SCC 61 E

Sterowanie: elektroniczne

Wymiary (mm): 847x776x782

Moc (W): 11000

Napięcie: 400V

Pojemność komory: 6xGN1/1

Wytwarzanie pary: bojlerowe

Waga (kg): 110