Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy | 8x600x400 | BAKE 66 BAKE 66

  • Dodaj recenzję:
  • Kod: uBAKE 66
  • Producent: Resto Quality

  • Historia ceny
    Najniższa cena 30 dni przed obniżką: 34 826,96 zł brutto
  • Czas realizacji: Do 48h jeśli produkt jest dostępny na magazynie
  • szt.
  • Cena netto: 23 020,00 zł 28 314,60 zł

Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy | 8x600x400 | BAKE 66 BAKE 66

Piec elektryczny piekarniczy modułowy szamotowy | 8x600x400 | BAKE 66 BAKE 66

Opis:

  • Modułowy, szamotowy piec piekarniczy dedykowany do wyrobów cukierniczo-piekarniczych
  • Komora o wysokości 18 cm - idealna do wypieku pizzy
  • Prosty i wygodny manualny panel sterowania
  • Wyższa efektywność energetyczna dzięki wysokiej jakości izolacji
  • Dźwignia regulująca poziom wilgotności w komorze
  • Niezależne termostaty do regulacji grzałek górnych i dolnych
  • Płyta szamotowa umieszczona w dolnej części komory
  • Duże okno wizyjne umożliwia kontrolę procesu pieczenia
  • Wewnętrzne oświetlenie komory
  • Wentylowane płyty szamotowe
  • Hartowane szkło
  • Wytrzymały oraz wygodny uchwyt drzwi
  • Profesjonalne sprężynowe zawiasy drzwi
  • Solidna, wzmocniona i trwała konstrukcja pieca
  • Front pieca wykonany ze stali nierdzewnej, a obudowa ze stali malowanej proszkowo
  • Możliwość wyposażenia w płytę szamotową górną
  • Możliwość wyposażenia w programowalny generator pary
  • Możliwość dokupienia podstawy, okapu i komory wzrostowej
  • Brak możliwości równoczesnego zamontowania generatory pary i górnej płyty szamotowej!
  • Urządzenie dostarczane jest bez kabla i wtyczki
  • Możliwość zakupu pieca z elektronicznym panelem sterowania (model BAKE D)

 

Parametry techniczne:

  • Wymiary wewnętrzne [mm]: 830x1240x180 (x2)
  • Wymiary zewnętrzne [mm]:1130x1400x750
  • Ilość komór: 2
  • Moc [kW]: 20,4
  • Zasilanie [V]: 400
  • Temperatura [°C]: 50-400
  • Waga [kg]: 225
  • Pojemność pizz: 12x 40 cm
  • Ilość blach 60x40 cm: 4+4

 

Wyposażenie dodatkowe:

  • Okap KT 6/66
  • Podstawa pod piec ST 6/66
  • Górna płyta szamotowa MOD. 66 R
  • Możliwość wyposażenia w generator pary (2 komory) STEAM 66-2
  • Możliwość wyposażenia w generator pary (1 komora) STEAM 66-1
  • możliwość zamontowania kabla 3m z wtyczką 16/32 A - 150 zł netto

 

Dlaczego warto wybrać piec modułowy Resto Quality BAKE 66 ?

  • W pełni profesjonalny piec do cukierni/piekarni wyprodukowany we Włoszech
  • Możliwość piętrowania pieca w moduły
  • Niezależne sterowanie grzałkami w dolnej i górnej części komory pieca
  • Komora o wysokości 18 cm - idealna do wypieku pizzy
  • Temperatura maksymalna to aż 400°C
  • Możliwość dokupienia generatora pary
  • Możliwość wyposażenia pieca również w górną płytę szamotową dla osiągnięcia większej równomierności wypieku
  • 12 miesięczna gwarancja na terenie całej Polski