Wszystkie

Jak dopasować przyłącza do urządzeń gastronomicznych.

Jak dopasować przyłącza do urządzeń gastronomicznych.

Przy planowaniu zaplecza kuchennego, zmywalni czy baru, warto pomyśleć i w odpowiedni sposób rozmieścić przyłącza wodno-kanalizacyjne, gazowe oraz elektryczne.
Wyposażenie do kuchni w restauracji i małej gastronomii

Wyposażenie do kuchni w restauracji i małej gastronomii

Odpowiedni dobór sprzętu ma fundamentalny wpływ na jakość usług, co przekłada się na zainteresowanie i dobrą opinię wśród klientów.
Zalety stosowania pieca konwekcyjno-parowego

Zalety stosowania pieca konwekcyjno-parowego

Jakość serwowanych potraw to jeden z głównych...
Sous Vide - co to takiego? Zalety gotowania w niskiej temperaturze.

Sous Vide - co to takiego? Zalety gotowania w niskiej temperaturze.

Termin „sous vide” pochodzi z języka francuskiego...
Korzyści płynące z używania grilla gazowego. Jak wybrać odpowiedni model dla siebie?

Korzyści płynące z używania grilla gazowego. Jak wybrać odpowiedni model dla siebie?

Przygotowywane potrawy mogą być nie tylko smaczne, ale i zdrowe, a i za sprawą najnowszych rozwiązań, jakie dają grille gazowe, staje się jeszcze prostsze i przyjemniejsze niż dotychczas.
Zmiękczanie wody w urządzeniach gastronomicznych

Zmiękczanie wody w urządzeniach gastronomicznych

Zmiękczanie wody zapobiega powstawaniu kamienia kotłowego w instalacjach wodnych i sprzętach gospodarstwa domowego.
Kostkarka do lodu. Na co zwrócić uwagę przy wyborze urządzenia?

Kostkarka do lodu. Na co zwrócić uwagę przy wyborze urządzenia?

Przy wyborze kostkarki do lodu warto zwrócić uwagę na jej parametry. Jest ona w stanie wytworzyć bardzo dużą ilość kostek naraz, jednak w zależności od modelu, mogą one się różnić wielkością i wagą.