Wszystkie

Jak dopasować przyłącza do urządzeń gastronomicznych.
Przy planowaniu zaplecza kuchennego, zmywalni czy baru, warto pomyśleć i w odpowiedni sposób rozmieścić przyłącza wodno-kanalizacyjne, gazowe oraz elektryczne.
Wyposażenie do kuchni w restauracji i małej gastronomii
Odpowiedni dobór sprzętu ma fundamentalny wpływ na jakość usług, co przekłada się na zainteresowanie i dobrą opinię wśród klientów.
Zalety stosowania pieca konwekcyjno-parowego
Jakość serwowanych potraw to jeden z głównych...
Sous Vide - co to takiego? Zalety gotowania w niskiej temperaturze.
Termin „sous vide” pochodzi z języka francuskiego...
Korzyści płynące z używania grilla gazowego. Jak wybrać odpowiedni model dla siebie?
Przygotowywane potrawy mogą być nie tylko smaczne, ale i zdrowe, a i za sprawą najnowszych rozwiązań, jakie dają grille gazowe, staje się jeszcze prostsze i przyjemniejsze niż dotychczas.
Zmiękczanie wody w urządzeniach gastronomicznych
Zmiękczanie wody zapobiega powstawaniu kamienia kotłowego w instalacjach wodnych i sprzętach gospodarstwa domowego.
Kostkarka do lodu. Na co zwrócić uwagę przy wyborze urządzenia?
Przy wyborze kostkarki do lodu warto zwrócić uwagę na jej parametry. Jest ona w stanie wytworzyć bardzo dużą ilość kostek naraz, jednak w zależności od modelu, mogą one się różnić wielkością i wagą.